Böcker och självhjälp

”Jag önskar att jag hade läst den när den här karusellen började,
då hade jag gjort en del saker annorlunda.”

//Mamma till ungdom med beroendeproblematik

Du är viktig!

Till dig som är anhörig till en person med alkohol- eller narkotikaproblem.

Att leva nära någon som långsamt förstör sitt liv genom ett beroende av något slag, innebär ofta är att leva med ångest, nedstämdhet, sorg och saknad. Den här boken har ett särskilt fokus på föräldrar till ungdomar med alkohol- och drogproblematik, men kan vara hjälpsamt för alla som lever nära. Många anhöriga känner rädsla och förtvivlan och söker svar på frågor som; Hur ska jag kunna hjälpa? Hur ska jag ta hand om mig själv? Hur ska jag förhålla mig? Vad ska jag göra? Vad ska jag säga? Boken innehåller kunskap, intervjuer och egna reflektionsövningar för att hjälpa anhöriga samt att besvarar några av de frågor som anhöriga så ofta vill ha svar på.

Boken kan beställas här!

Boken "Släpp kontrollen - Vinn friheten"

För anhöriga påverkade av missbrukets konsekvenser

Se filmen ”Släpp kontrollen”

Boken handlar om de anhörigas situation. De lever ofta under hög stress, rädsla och oro. Boken är en guidebok för anhöriga som stegvis vill starta en process till ett ökat välbefinnande. Den innehåller flera perspektiv, självhjälpsövningar och intervjuer med anhöriga som är sammanboende, föräldrar, syskon och vuxna barn till personer med beroendeproblematik. Boken ger kunskap om den anhöriges situation och om den anhöriges frigörelseprocess från drogberoendets berg- och dalbana.

Du kan läsa mer om boken och beställa den här!

Arbetsmanual för anhöriga till missbrukare

Arbetsmanualen innehåller 103 övningar och används på flera socialtjänster, inom öppenvård och i självhjälpsgrupper. Som anhörig kan man köpa och skriva ut manualen själv. Dubbelkolla din mejladress så att den är korrekt, annars kan inte manualen skickas till dig. Manualen skickas till dig via mejl inom två dagar.

Följ denna länk:

Kostnad: 59 kr (inkl 6% moms)

Författare: Carina Bång © 2006

Jag i fokus!

För ungdomar drabbade av alkohol och andra droger i familjen.

Tillsammans med Olivia Trygg (Stiftelsen Trygga Barnen) har vi utarbetat ett självhjälpshäfte för ungdomar som växer upp i en familj där det förekommer alkohol- eller drogproblematik. Det är aldrig ett barns fel att en förälder dricker för mycket, tar droger eller mår dåligt. Du är värd att vara glad, lycklig och sätta dig själv i fokus!

Om du är under 25 år så kan du ladda ned manualen gratis! Ladda ned den här: http://jagifokus.weebly.com/

Är du yrkesverksam och vill använda materialet i ditt arbete med ungdomar? Då kan du beställa den i tryckt format via Adlibris.

4 tips för föräldrar till barn som missbrukar.
Ladda ned häftet gratis genom att registrera dig här!

Stärk din motivation!

Gratis guide från livshandboken.se.
34 coachande sidor: Väck drivkraften som tar dig i mål!

Via Aftonbladets hemsida kan du ladda den gratis! Klicka på bilden för att komma till guiden!

Mini-kurser för anhöriga till personer med drog- eller alkoholproblem

Mini-kurs del 1

Mini-kurs del 2

Mini-kurs del 3